Gençler, Daha Yeşil Türkiye için El Ele

Gençler, daha yeşil Türkiye için el ele. Koç Topluluğu'nun, "Ülkem İçin" ve "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projeleri İzmir' deki Eserkent İbrahim Kavur İlköğretim Okulu'yla Konak Motor Meslek Lisesi'nde de tanıtıldı .

İZMİR Milliyet T7" öç Topluluğu'nun, Çevre ve Orman 1 Bakanlıği'yla Tema Vakfının desteğiyle yürüttüğü "Ülkem için" ve "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projeleri izmir'deki Eserkent ibrahim Kavur ilköğretim Okulu'yla Konak Motor Meslek Lisesi'nde de tanıtıldı. 

Arçelik ve Birmot'un katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyonda gençlere, çevre eğitimi verildi. Sorularıyla konuya duyarlılıklarını ortaya koyan öğrenciler, Genç Tema ve Yavru Tema üyesi de yapıldı. Koç'un ilkesi yaşatılıyor Koç Topluluğu, kurucusu Vehbi Koç'un, "Ülkem varsa, ben de varım" ilkesinden hareketle yürüttüğü proje kapsamında Türkiye'nin l farklı bölgesinde 1 adet "Ülkem için Ormanı" oluşturdu. Projenin devamı niteliğinde gerçekleştirilen çalışmayla sadece ormanlar oluşturmakla kalınmıyor. Mevcut yeşil alanların korunması için ormanların bulunduğu illerdeki çocuklara ve gençlere yönelik bilinçlendirme kampanyası da düzenleniyor. 

Okullu gençlerde çevre bilincini geliştirmenin ve doğal kaynakların verimli kullanılmasına yönelik farkındalık yaratmanın amaçlandığı organizasyon daha önce Ankara, Batman, Giresun, Karaman, İğdır, istanbul, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ'da gerçekleştirildi. İbrahim Kavur İlköğretim Okulu'yla Konak Motor Meslek Lisesi'nde eğitim verildi. Öğrenciler, Genç Tema ve Yavru Tema üyesi yapıldı.