Otokoç, Otomativ'deki 85 Yıllık Deneyimi ile İlk 4S Ford Trucks Tesis Yatırımını Eskişehir İnönü'de Faaliyete Açtı

18 Nisan Perşembe günü düzenlenen açılış törenine Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ve Otokoç Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven katıldı. 

Anadolu’nun kuzey-güney ve doğu-batı geçiş noktalarının tam merkezinde konumlanan ve Ford Otosan’ın İnönü’ndeki kamyon fabrikasının karşısında yer alan tesiste, Ford markalı ağır ticari araçlar için satış ve servis hizmeti sunuluyor. 

Törende açılış konuşmasını yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, küreselleşen ağır ticari araç segmentinde hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini arttırmak için Ford Trucks konsepti altında yeni bir yapılanma başlattıklarını belirtti. 2014 sonu itibariyle 25 Ford Trucks bayisinin 4S konseptiyle faaliyet göstereceğini belirten Koç, bu yapılanma çerçevesinde eskiden ayrı çatılar altında yürütülen satış, servis, yedek parça ve 2. el hizmetlerinin tek bir çatı altında birleştirildiğini sözlerine ekledi. Ford Otosan’ın bugüne kadar 180 bin adedin üzerinde kamyon ürettiğini belirten Koç, “Kamyon işine olan inancımız ve bağlılığımız bizi, 53 yıllık büyük bir tecrübeye taşıdı. Bugün bütün dünyada satılan Ford kamyonun mühendisliği ve dizaynı ülkemizde yapılıyor. Ford Otosan’ın Küresel Mühendislik Merkezi’nde çalışan 1240 mühendisin 400’ü sadece Cargo için çalışıyor. Ocak ayı itibariyle pazara sunulan ve uzun vadede 50 ülkeye ihracatının gerçekleştirilmesi hedeflenen yeni Ford Cargo çekici 1846T, dayanıklılık, güvenlik, kalite ve performans özellikleri ile müşteri beklentilerinin ötesine geçiyor. Kamyon işini geliştirmek ve büyütmek arzumuzla beraber hedeflerimize ulaşmamızda en önemli rekabet avantajımız gücümüzü aldığımız bayi teşkilatımızdır. Otokoç Eskişehir yeni yapılanma konseptine uygun olarak açılışını yaptığımız ikinci tesis konumunda. En yeni teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesisimiz, müşterilerimize komple çözüm sunarak markamızın imajını ve müşteri memnuniyetini çok daha ileri seviyelere taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR, “FORD KAMYON İŞİNE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK, YENİ YATIRIMLARIMIZLA BİRLİKTE KAMYON SATIŞLARINDAN BU YIL %20 PAY ALMAYI HEDEFLİYORUZ.”

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise yaptığı konuşmasında yeni yapılanmayla birlikte Otokoç’un ilk kez kamyon servis hizmeti vermeye başladığını belirterek Ford Trucks Plaza’larda müşterilerine Otokoç güvenini ve yüksek hizmet kalitesini yansıtacaklarını belirtti. Ford Trucks konsepti ile kamyona özel başlayan yeni yapılanmayı geleceğe yatırım olarak gördüklerini belirten Özdemir, bu kapsamda 2.300 m2’si kapalı olmak üzere, 11.000 m2 alan üzerine kurulan, Otokoç olarak ilk 4S Ford Trucks tesislerini açtıklarını açıkladı.

Otokoç Eskişehir Ford Trucks Plaza’nın yer aldığı İnönü ilçesinin taşımacılık için önemli bir bağlantı noktası olduğunu vurgulayan Özdemir, “Böylesine stratejik bir noktada faaliyete başlayan tesisimizle birlikte artık kamyon müşterilerimize satışın yanında servis, yedek parça ve 2.el sigorta finansman hizmetlerini Otokoç’un 85 yıllık deneyimiyle sunuyor olacağız. Önümüzdeki dönemde İstanbul Anadolu yakasında devralacağımız kamyon tesisimizle birlikte bu yıl 1.200 adet kamyon satışı gerçekleştirmeyi ve Ford kamyon satışlarından yüzde 20 pay almayı hedefliyoruz” dedi. 

AVIS İŞBİRLİĞİYLE ARTIK KAMYON DA KİRALANACAK

Otokoç Otomotiv’in perakendecilik ve araç kiralamadaki deneyimini ve sinerjisini kamyon işine de taşıdığını belirten Genel Müdür Özdemir, ağır ticari vasıta alanında Ford Trucks ve Avis’in güçlerini birleştirdiklerini ve bundan böyle kamyon kiralama hizmeti de sunmaya başladıklarını sözlerine ekledi.