Otokoç Otomotiv'e İki Ödül Birden

Yıllık bazda verilen bu ödüller, Ford bayilerinden almış oldukları hizmeti değerlendirmeleri için müşterilere gönderilen bağımsız anketler ile belirleniyor. Anketlerin geri bildirimleri sonucunda, her müşterinin görüş ve deneyimleri dikkate alınarak bir endeks oluşturuluyor. Bu sayede müşteri memnuniyet endeksi en yüksek olan bayiler onurlandırılıyor.

2008 yılında, Otokoç Eskişehir Şubesi “Satış Performansı”nda, Otokoç Ataşehir ve Konya Şubeleri ise “Satış Sonrası Performansı”nda göstermiş olduğu başarılar ile “Chairman's Award” ödülünü almaya hak kazandılar.

Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven konu ile ilgili olarak, “Müşteri mutluluğu “1” numaralı önceliğimiz. Artan rekabet ve pazar koşullarına rağmen, daima müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor ve elde edilen başarılardan tüm Otokoç ailesi olarak gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Otokoç Otomotiv' in Diğer Ford Europe Ödülleri

Otomotivle ilgili tüm çözümleri tek çatı altında sunan Otokoç, daha önce de 2000 yılında Samsun, 2002 yılında Adana, 2006 yılında Konya şubeleriyle Chairman’s Award ödülüne; 2004 yılında Adana, Ankara, Antalya, Konya, Samsun, 2006 yılında İstanbul şubeleriyle Excellence Award ödülüne layık görülmüştür.